Centralni prijem pacijenata
Odjel za biologijsku psihijatriju i Odjel za psihosomatsko liječenje
Zavod za forenzičku psihijatriju
Projekt Zavoda za forenzičku psihijatriju
Dnevna bolnica
Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom
Detalji iz bolnice
Socioterapijski klub

U Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot Popovača postavljen mjerač koncentracije peludi

Na krovu Zavoda za forenzičku psihijatriju NEUROPSIHIJATRIJSKE BOLNICE DR. IVAN BARBOT POPOVAČA, 16.11.2017. godine, postavljen je i pušten u rad uređaj za praćenje koncentracije peludi alergogenih biljaka.
Pelud, kao najznačajniji i najsnažniji prirodni alergen, najčešći je uzrok alergijskih bolesti dišnog sustava, kao što su alergijski rinitis, konjunktivitis i astma. Broj osoba osjetljivih na pelud u stalnom je porastu, naročito u urbanim sredinama i industrijskim područjima.
Zbog različitosti biljnih vrsta i početka njihove cvatnje, za svako se klimatsko područje zasebno, temeljem svakodnevnog mjerenja koncentracija peludi u zraku, izrađuje peludni kalendar čija je osnovna svrha pružanje informacija o prisutnosti pojedinih peludnih alergena ovisno o meteorološkim prilikama (3-4 dana), što osjetljivim osobama omogućuje prevenciju pojave simptoma te planiranje aktivnosti i putovanja.
Ravnateljica Bolnice prim. Marina Kovač, dr. med. istaknula je kako je ovo jedna u nizu aktivnosti i suradnje sa lokalnom zajednicom, a u svrhu poboljšanja kvalitete brige za zdravlje građana.
Puštanju u rad uređaja nazočili su i dožupan SMŽ Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ Inoslav Brkić sa suradnicama, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Danijel Sučija i predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser.