Centralni prijem pacijenata
Odjel za biologijsku psihijatriju i Odjel za psihosomatsko liječenje
Zavod za forenzičku psihijatriju
Projekt Zavoda za forenzičku psihijatriju
Dnevna bolnica
Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom
Detalji iz bolnice
Socioterapijski klub

Centralno naručivanje

Radnim danom
07:30-15:30h osobno, 10:00-14:00h telefonom  
Kontakt
Telefon: 044/569-207, 044/569-361
Naručivanje u ambulantu: 044/569-367
Fax: 044/670-910
E-mail: narucivanje@bolnicapopovaca.hr

 

UPUTE ZA PACIJENTE

  • Upute i priprema za dijagnostičke i terapijske postupke

  • Prava pacijenata

  • Zahtjev za izdavanje medicinske dokumentacije iz arhive

  • Ostale informacije

     

 

POSJET ŽUPANA IVE ŽINIĆA NEUROPSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI DR. IVAN BARBOT POPOVAČA

18. prosinca 2017. godine u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot Popovača održana je Svečana sjednica Upravnog vijeća na kojoj je ravnateljica prim. Marina Kovač, dr. med. upoznala sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića i njegove zamjenike Romana Rosavca i Ivana Celjaka sa radom Bolnice u proteklom razdoblju, izvršenim radovima, za koje je uvjerena kako će pridonijeti poboljšanju kvalitete dijagnostike, liječenja i uvjeta rada kao i sa planovima u 2018. godini.

Izvršeni su građevinski radovi i nabavljena je medicinska oprema u Poliklinici za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku gdje smo, iz decentraliziranih sredstava, investirali u nabavku novog digitaliziranog rendgen uređaja, što je jedna nova kvaliteta koja omogućuje potpuno suvremen i moderan pristup u komunikaciji naše Bolnice sa drugim ustanovama s kojima surađujemo, a sve kako bi poboljšali kvalitetu rada ove službe. Županu je sa suradnicima obišao i obnovljenu kuhinju koja sada zadovoljava sve standarde koje bolnička kuhinja treba imati. Predstavljeni su i projekti energetskih obnova zgrada za koje planiramo da će biti sufinancirani iz sredstava europskih fondova što je, u ovako jednoj situaciji koja postoji u zdravstvu, itekako važno.
Prim. Kovač naglasila je da smo s jedne strane jako zadovoljni jer smo dobro iskoristiti decentralizirana sredstva za poboljšanje kvalitete rada i zbrinjavanja naših bolesnika, a s druge strane pokazali smo i predstavili nešto što su planovi za 2018. godinu. U energetskoj obnovi zgrada vidimo svoju šansu da one dobiju jedno novo ruho, a da naši pacijenti imaju bolje uvjete i boravka i smještaja u našoj bolnici. Sa svim predstavljenim novitetima omogućena je dostupna, kvalitetna i kontinuirana zdravstvena zaštita, a to i jest cilj bolnice.
Ravnateljicu i Upravno vijeće Bolnice, za kvalitetno vođenje i jako dobro poslovanje županijske ustanove, pohvalio je župan Ivo Žinić.
„Bolnica je, osim ovoga što je rečeno, ostvarila i određeni pomak u financijskim prihodima, uspjela je riješiti određene pretrage, koje se do sada nisu mogle naplatiti na adekvatan način. Tako da je u ovih nekoliko mjeseci bolnica ostvarila prihod u plusu od tri i pol milijuna kuna. Velik sui to doprinosi i samim time su se stekli uvjeti da može ispuniti one limite koje bolnica dobiva. Do sada to nismo mogli, jer je bolnica bila zakinuta od strane HZZO-a koji nije priznavao određene pretrage pa ih nisu mogli naplatiti na onaj način kako bi to trebalo biti. Ulaganja su dosta velika. Iz decentraliziranih sredstava nabavljen je sam uređaj i potrebna informatička oprema. Vrijednost je milijun i tristo pedeset tisuća kuna. Uložena su dodatna sredstva za uređenje prostora tako da je to ukupan iznos od milijun sedamsto tisuća kuna i kada uzmemo još i opremu i uređenje kuhinje, to je preko dva milijuna kuna. Dakle, velika sredstva se ulažu za obnovu određenih objekata, ali i nabavku potrebnih novih uređaja. "Pohvalno je što bolnica širi svoje usluge te na taj način rasterećuje sisačku bolnicu“ rekao je Žinić dodavši kako će nastojati dodatno proširiti usluge, stvarati kvalitetniju dijagnostiku i uvjete za rad te zadržati i dodatno osnažiti zdravstveno osoblje. Bolnica u Popovači pruža usluge korisnicima s područja čitave Sisačko-moslavačke, ali i ostalih rubnih županija, jer liste čekanja nisu duge, a pacijenti su zadovoljni kvalitetom usluge na što su u bolnici jako ponosni. „Vrlo pozitivno poslovanje te planovi i programi za budućnost nam jamče kako je ovo respektabilna ustanova, ne samo u županiji, već i u Hrvatskoj“, zaključio je Žinić.

Opći podaci

NEUROPSIHIJATRIJSKA BOLNICA DR. IVAN BARBOT POPOVAČA
Jelengradska 1 44317 Popovača


OIB: 76024026802
TELEFON: 044/ 569 200
TELEFAKS: 044/ 679 005
E- MAIL: bolnica-popovaca@sk.htnet.hr ; pisarnica@bolnicapopovaca.hr
MATIČNI BROJ: 3319105
IBAN:HR8324840081104545324
BANKA: RAIFFEISEN BANK