Centralni prijem pacijenata
Odjel za biologijsku psihijatriju i Odjel za psihosomatsko liječenje
Zavod za forenzičku psihijatriju
Projekt Zavoda za forenzičku psihijatriju
Dnevna bolnica
Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom
Detalji iz bolnice
Socioterapijski klub

TJEDAN ZDRAVLJA 2019.g.

Povodom Svjetskog dana zdravlja, 09. travnja 2019. godine, u sportskoj dvorani Top termi Topusko promoviran je zdrav način života, ali i zdravstveni turizam.

 

2. Sajam zdravlja svečano je otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić. Nakon svečanog otvorenja posjetitelji su obišli izložbeni prostor na kojem su se predstavile ustanove iz zdravstva, škole, udruge, obrtnici i OPG-ovi. Djelatnici naše ustanove i Udruge za rehabilitaciju i resocijalizaciju duševnih bolesnika izložili su radove korisnika Udruge.

 

U Sali „Rubin“ je nakon toga održan okrugli stol na temu stanja zdravstva u Sisačko-moslavačkoj županiji, na kojem je, uz župana i njegove suradnike, sudjelovala i ravnateljica NPB Dr. Ivan Barbot Popovača prim. Marina Kovač, dr. med. te ravnatelji svih ustanova u zdravstvu Sisačko-moslavačke županije.

 

Glavni cilj ovog okruglog stola i ostalih sličnih okupljanja, koja će uslijediti, jest pronalaženje načina na koji se Sisačko-moslavačka županija može uspješno nositi s najvećim izazovima u zdravstvu, nedostatkom liječnika i medicinskog osoblja, posebice popunjavanjem kapaciteta u slabije naseljenim i razvijenim dijelovima Županije. Tim za prevenciju Neuropsihijatrijske bolnice Dr.Ivan Barbot sudjelovao je na Sajmu zdravlja u Petrinji pod nazivom "Univerzalna zdravstvena pokrivenost svakome i svugdje". Uz brojne sadržaje, savjete stručnjaka i podjelu edukativnih materijala u petrinjskom parku organizirana su besplatna mjerenja tlaka, spirometrija, te mjerenje šećera i masnoće iz periferne krvi. Djelatnici Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot demonstrirali su i osnove reanimacije uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora (AVD).

 

View the embedded image gallery online at:
http://npbp.hr/624-tjedan-zdravlja-2019-g#sigProId73e24f15a4