Poliklinika za fizikalnu terapiju

Fizioterapeut: Kristijan Erendić, bacc. physyoth.
                           Danijel Vidović, bacc. physyoth.
Kontakt podaci:
Telefon: 044/ 569-314
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Fizikalna terapija u sklopu NPB dr. Ivan Barbot Popovača djeluje kao zasebna jedinica isključivo za potrebe pacijenata Bolnice neovisno o odjelu na kojem se isti nalaze, a u sklopu radne terapije.

Rad fizioterapeuta organiziran je na sljedeći način:
U 07:30 sati fizioterapeut je na tjelovježbi na jednom od Forenzičkih odjela kao voditelj gdje se provodi jedna vrsta modificiranog programa dinamičko-statičkih vježbi s grupama od trideset do trideset i pet bolesnika, ukomponirano s vježbama disanja, a u svrhu poboljšanja općeg tjelesnog i duševnog zdravlja.
Nakon toga, pokretni i teže pokretni pacijenti dolaze u prostoriju za fizikalnu terapiju gdje se provodi individualna kineziterapija s elektroterapijom (TENS, EMS, DDS, IF, MT, UZV, galvanizacija) te bioptron lampa koja je izvrsna za sve oblike kožnih promjena (ulkusi,psorijaza i drugo) te za ublažavanje bolova (SY. LS, SY.CB, kontuzije i slično).
Ostatak vremena fizioterapeut provodi na odjelima. Najčešće na VIII-B, VII, V, IX odjelu, te ostalno prema potrebi gdje se propvodi isključivo individualna kineziterapija uz pripomoć prijenosnog TENS-a i EMS-a, te malog prijenosnog magneta.

Važno je napomenuti da svaki odjel ima svoje specifične dijagnoze, kako psihijatrijske tako i fizijatrijske stoga je izuzetno važno da fizioterapeut u dogovoru s odjelnim liječnikom za svakog pacijenta elaborira plan i program individualnog rada. Za svakog pacijenta u prvi plan dolazi kreativnost i sposobnost terapeuta da u što kraćem vremenu osposobi pacijenta i smanji bol, educira ga da samostalno i ispravno provodi vježbe, te što prije i bezbolnije socijalizira to jest vrati ga u njegovu obiteljsku i/ili radnu okolinu. 

Opći podaci

NEUROPSIHIJATRIJSKA BOLNICA DR. IVAN BARBOT POPOVAČA
Jelengradska 1 44317 Popovača


OIB: 76024026802
TELEFON: 044/ 569 200
TELEFAKS: 044/ 679 005
E- MAIL: bolnica-popovaca@sk.htnet.hr ; pisarnica@bolnicapopovaca.hr
MATIČNI BROJ: 3319105
IBAN:HR8324840081104545324
BANKA: RAIFFEISEN BANK