OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI

OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI

Povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti dana 23. studenog 2023. godine u Knjižnici i čitaonici Popovača održano je stručno predavanje.

Predavanje na temu : „ U zajednici svi zajedno u cilju jačanja odgovornosti i podrške protiv alkoholne ovisnosti“ u sklopu predavanja „Bolnica bez granica“, održale su voditeljica dnevne bolnice protiv ovisnosti dr. sc. Azijada Srkalović Imširagić, dr. med. i klinička psihologinja Jasminka Matić – Jogunica, mr. spec.

Sadržajno, korisno i poticajno za nastavak aktivnosti uz inicijativu „Bolnica bez granica“, samo su neke od reakcija prisutnih na predavanja. U nastavku izlaganju se spontano i uspješno pridružio djelatnik Policijske uprave Sisačko – moslavačke županije gdin. Slavko Jerković, iznoseći iskustva edukacija MUP-a, vezano uz preventivni projekt „Zdrav za pet“, koji se provodi za učenike osnovnih i srednjih škola.

Povratak zdravim stilovima života s posebnim naglaskom na brigu za mlade i specifičnosti rada sa ženama, uz usko umrežavanje sa svim akterima u lokalnoj zajednici, čini se pravim receptom. U prijedlozima nastavka suradnje u svim idejama prisutnih bio je prepoznatljiv duh zajedničke inicijative i brige za mentalno zdravlje pojedinca i zajednice.

Bila je to prava dinamika okupljanja uz ciljanu, ovaj put ponuđenu temu. Ako je svatko spreman na dio odgovornosti uspjeh sigurno neće izostati.