KAMPANJA „JA SAM VIŠE OD MULTIPLE SKLEROZE“ – 2023.

KAMPANJA „JA SAM VIŠE OD MULTIPLE SKLEROZE“ – 2023.

24. studenog 2023. Društvo oboljelih od Multiple skleroze Sisačko – moslavačke županije u suradnji s Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača organiziralo je MS WALK.
Događaju je prisustvovala predsjednica Društva oboljelih od Multiple skleroze Sisačko – moslavačke županije gđa. Danijela Šaka i članovi udruge.

Svrha kampanje „Ja sam više od Multiple skleroze“ je podizanje svijesti javnosti o multiploj sklerozi, destigmatizaciji multiple skleroze i pružanju novih perspektiva o „bolesti s tisuću lica“.

Ravnateljica prim. Marina Kovač, dr. med. i predsjednik Upravnog vijeća bolnice gdin. Danijel Sučija s djelatnicima bolnice podržali su ovogodišnju kampanju i tradicionalno prošetali ulicama grada Popovače. Na taj način su pozvali javnost da sazna više o nevidljivim simptomima MS-a i podrže u podizanju svijesti o bolesti. Neki od najčešćih nevidljivih simptoma MS-a uključuju umor, bol, grčeve mišića, vrtoglavicu, osjetljivost na toplinu, depresiju.

Nakon tradicionalne šetnje održano je stručno predavanje „Rehabilitacija bolesnika s Multiplom sklerozom“ koje je održala Zrinka Smrečki-Lisak, dr. med. specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.

Prisutni članovi udruge su za kraj poslali poruku: „Ne morate vidjeti moje simptome da biste mi vjerovali“.