Održan Međunarodni dan sestrinstva

Održan Međunarodni dan sestrinstva

12. svibnja - na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva svake godine obilježava se Međunarodni dan sestrinstva.
Međunarodni dan sestrinstva ove godine obilježen je u sklopu 8. Međunarodne likovne kolonije te je tim povodom provedena javnozdravstvena akcija mjerenja vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi te podjela edukativnih materijala uz savjetovanje.
U ime župana Ivana Celjaka nazočio je predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, ujedno član Upravnog vijeća Bolnice, gosp. Mato Fofić, gradonačelnik Grada Popovače gosp. Josip Mišković te predsjednik Gradskog vijeća gosp. Saša Jagarčec.
Na spomen medicinskih sestara i medicinskih tehničara misao nam ode u svijet vrlina koje od njih i očekujemo. To su humanost, brižnost, suosjećanje, iskustvo i znanje.
Ovogodišnja tema dana sestrinstva je „Naše medicinske sestre, naša budućnost“.
U izazovnim vremena u kakvim danas i živimo možemo reći da je posao medicinskih sestara i tehničara nezamjenjiv i da utječe na mnoge ljude, obitelji i na cijelu našu zajednicu, a to je vrijednost koju moramo čuvati. Predanost, suosjećanje i stručnost mijenjaju živote ljudi te im zahvaljujemo na trudu, empatiji i profesionalnosti.