Međunarodni dan sestrinstva održan u NEUROPSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI DR. IVAN BARBOT POPOVAČA

U NEUROPSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI DR. IVAN BARBOT u petak 11.05.2018. obilježen je Međunarodni dan sestrinstva. U svijetu se obilježava na dan kada je rođena engleska bolničarka, začetnica modernog sestrinstva Florence Nightingale, koja je život posvetila zdravstvenom osvješćivanju, posebice važnosti higijene u zdravstvu te utemeljila školu za medicinske sestre.
Tim povodom stručno predavanje „Migracije u sestrinstvu“, održao je glavni tehničar jedinice za kvalitetu Alen Breček, bacc. med. techn.
Ravnateljica NEUROPSIHIJATRIJSKE BOLNICE DR. IVAN BARBOT POPOVAČA prim. Marina Kovač, dr. med. istaknula je da se bolnica ima čime pohvaliti: „Prema statističkim podacima smo u samom vrhu ustanova po broju medicinskih sestara u odnosu na broj pacijenata. To je jedan od važnijih faktora koji su pridonijeli ovoj brojci od samo osam medicinskih sestara i tehničara koji su napustili bolnicu u zadnjih pet godina. Odnos Uprave i drugih zdravstvenih radnika prema ovom korpusu medicinskih sestara je u svakom smislu pozitivan. Ono što svi nastojimo i vodimo računa da ljudima pružimo i adekvatne uvjete, da prihodi po osnovi plaće i sve ono drugo što ide po Kolektivnom ugovoru da dobiju na vrijeme, da se osjećaju ovdje i zadovoljni, ali i da kao stručnjaci imaju svoju satisfakciju u onome što ova bolnica daje kroz edukaciju i različite druge sadržaje koji poboljšavaju kvalitetu brige za zdravlje naših pacijenata.“
Ovom događaju su također prisustvovali i zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te voditelj HZZO-a Sisak Andrej Butorac, dipl.oec.
Nakon predavanja uslijedio je i prigodni domjenak.