Tiskovna konferencija u vezi projekta "Park sjećanja"

Dana 30.05.2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Kutine održana je tiskovna konferencija u vezi projekta „Park sjećanja“ za starije osobe, oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

 

Projekt prijavljuje Zaklada Ivanova kuća iz Kutine u suradnji s projektnim partnerima Gradom Kutinom, Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača i Družbom sinova Bezgriješne, a aplicirat će se za financiranje iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-FAZA 1“.

 

Vrijednost projekta iznosi gotovo 1,5 mil. kn, a predviđeno trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca. Projektom se želi povećati dostupnost socijalnih usluga u zajednici uz povećanje njihove kvalitete i podizanje svijesti šire zajednice o problemima i potrebama ranjivih skupina u društvu što će dovesti do njihove veće socijalne uključenosti te olakšati funkcioniranje njihovih obitelji uz lakšu prilagodbu poslovnog i privatnog života. Projektnim aktivnostima planira se obuhvatiti 20 starijih osoba, oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija kao i članove njihovih obitelji. Bolnica će doprinijeti u povećanju znanja i kvalitete pružanja usluga oboljelim osobama kroz edukacije o Alzheimerovoj bolesti i drugim demencijama usmjerene na širu javnost i osobe koje rada sa oboljelima.