Centralni prijem pacijenata
Odjel za biologijsku psihijatriju i Odjel za psihosomatsko liječenje
Zavod za forenzičku psihijatriju
Dnevna bolnica
Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom
Detalji iz bolnice
Socioterapijski klub

Centralno naručivanje

Radnim danom
07:30-15:30h osobno, 10:00-14:00h telefonom  
Kontakt
Telefon: 044/569-207, 044/569-361
Naručivanje u ambulantu: 044/569-367
Fax: 044/670-910
E-mail: narucivanje@bolnicapopovaca.hr

 

UPUTE ZA PACIJENTE

  • Upute i priprema za dijagnostičke i terapijske postupke

  • Prava pacijenata

  • Zahtjev za izdavanje medicinske dokumentacije iz arhive

  • Ostale informacije

     

 

PROMOCIJA KNJIGE “SLUŽITI ČOVJEKU – PUTOKAZ HUMANOSTI U MEDICINI”

PROMOCIJA KNJIGE “SLUŽITI ČOVJEKU – PUTOKAZ HUMANOSTI U MEDICINI”

U Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot Popovača u srijedu 20.02.2019. je održana svečana promocija knjige Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini.

Knjigu su predstavili urednici prof. dr. sc. Marijana Braš i prof. dr. sc. Veljko Đorđević te istaknuli Neuropsihijatrijsku bolnicu Dr. Ivan Barbot Popovača kao primjer dobre prakse u provođenju palijativne skrbi. O knjizi su govorile ravnateljica bolnice prim. Marina Kovač, dr. med. te Adela Matušin, bacc.med.techn., pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo – glavna sestra Bolnice.

Poruka koju ova knjiga šalje je da se samo služeći čovjeku i čineći dobro u medicini, možemo dobro i osjećati. Ovo je knjiga o ljudima koji su se hrabro upustili u borbu za dostojanstvo i kvalitetu života oboljelih, pritom nerijetko i sami sa svojim ožiljcima života na duši koji su ih još više učvrstili i usmjerili u nesebično davanje drugima. Ovo je knjiga o ljudima i institucijama koji su pravi ponos medicine.

Predstavljanju knjige nazočili su; predsjednik Gradskog vijeća grada Popovače Ivica Keser, predsjednik Upravnog vijeća NPB Dr. Ivan Barbot Popovača i gradski vijećnik Danijel Sučija te gradski vijećnici Franjo Martinović, Rizo Mešić i Ivan Abaz, vlč. Mato Draganović, vlč. đakon Vjekoslav Uvalić, predstavnici braniteljskih udruga grada Popovače, Ante Čupić, (UHVIDR-a), Željko Pačarek (Udruga branitelja Hrvatske Sisačko-moslavačke županije), Mato Fofić (Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata grada Popovača), Katica Demeter ( Udruga roditelja poginulih branitelja) kao i koordinatorica palijativne skrbi Kutina Ivana Miklić, koordinatorica palijativne skrbi Sisak, Branka Jančić i Bolnički palijativni tim na čelu s predsjednicom dr. Mirjanom Kovačević.

Posebno su predstavljeni i autori članaka objavljenih u knjizi koji su djelatnici NPB Dr. Ivan Barbot Popovača; prim. Marina Kovač, dr. med, dr. Snježana Janjatović Opačić, dr. Nikolina Antonija Domokuš, medicinske sestre- tehničari Jasna Martinić Božić, Mirjana Žitnjak, Alen Brečak.

Zbor umirovljenika grada Popovače pod vodstvom Jasminke Draganić izveo je nekoliko prigodnih pjesama.

Vjerujemo da će ovo vrijedno djelo koristiti kako zdravstvenim profesionalcima i kreatorima zdravstvenih i obrazovnih politika, tako i široj javnosti.

 

 

 

posjete

eliste čekanja

radno vrijeme ambulanti

ankete

posudionica

pristup informacijama

udruga bolesnika

infopac

3q2020