Centralni prijem pacijenata
Odjel za biologijsku psihijatriju i Odjel za psihosomatsko liječenje
Zavod za forenzičku psihijatriju
Projekt Zavoda za forenzičku psihijatriju
Dnevna bolnica
Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom
Detalji iz bolnice
Socioterapijski klub

Konferencija „Dnevni programi oporavka“

Konferencija „Dnevni programi oporavka“

27. rujna 2019. godine u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača održana je konferencija na temu Dnevnih programa oporavka.

Cilj konferencije je bio uspostava suradnje i razmjena iskustava s drugim dnevnim bolnicama za psihijatriju, kao i prezentacija programa transformacije institucija za mentalno zdravlje prema ciljevima oporavka i poštivanja ljudskih prava Svjetske zdravstvene organizacije.

Poticanje nade, oslanjanje na sposobnosti, ostvarivanje prava na samostalni život uz podršku i socijalno uključivanje je osnovno ljudsko pravo za koje se zalaže Svjetska zdravstvena organizacija u preporukama za transformaciju institucija za mentalno zdravlje.

Predsjednica organizacijskog odbora konferencije, prim. Marina Kovač dr.med.spec.psihijatar, održala je uvodni govor i svima pristupnima zaželjela dobrodošlicu.

Konferenciju je svojim izlaganjem otvorila predsjednica stručno-znanstvenog odbora, prof.dr.sc. Slađana Štrkalj Ivezić, spec.psihijatar s temom: Transformacija institucija za mentalno zdravlje prema ciljevima oporavka i poštivanja ljudskih prava.

Izlaganja su potom održali: doc.dr.sc. Martina Rojnić Kuzman, spec.psihijatar, doc.dr.sc. Branka Restek Petrović, spec.psihijatar, Višnja Martić, dr.med.spec.psihijatar, Gorana Bolić-Vadlja, dr.med.spec.psihijatar, Irena Ištvanić Vuger, dr.med.spec.internist, Svijetlana Akik, dr.med.spec.psihijatar, Dragan Puljić, dr.med.spec.psihijatar, Karlo Šimek mag.theol. i mag.psych. te gospodin Mirko.

Za kraj je održana radionica i rasprava na temu „Dijalog oporavka“ u kojoj su sudjelovali svi prisutni. Na konferenciji je sudjelovalo ukupno 59 sudionika iz 8 medicinskih ustanova (KBC Zagreb, KB Vrapče, KB Dubrava, OB Slavonski Brod, OB Vinkovci, DZ Zagreb-Centar, DZ Samobor i NP Bolnica Popovača). Osim naše Bolnice, suorganizatori Konferencije „Dnevni programi oporavka“ su KB Vrapče i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

posjete

eliste čekanja

radno vrijeme ambulanti

ankete

posudionica

pristup informacijama

udruga bolesnika