ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA U DNEVNOJ BOLNICI

ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA U DNEVNOJ BOLNICI

Dana 12.02.2020. godine, u 19 sati je u prostoru Knjižnice i čitaonice grada Popovače, klinički psiholog prof. Matić, održala predavanje "Zdravi stilovi života u Dnevnoj bolnici ."

Time je obilježen predstojeći 13. tjedan psihologije, ukazana važnost brige za mentalno zdravlje i potrebu prevencije i ranog orkrivanja i liječenja mentalnih poremećaja te prilika da se s prisutnima podijele iskustva tima Dnevne bolnice za alkoholnu i druge ovisnosti Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača.

Bila je to prilika i za popularizaciju psihologije i struke u lokalnoj zajednici, kao i izlazak predstavnika naše ustanove i način da se u ugodnoj atmosferi knjižnice, otvorenije porazgovara s građanima Popovače o potrebi javljanja za pomoć, pozabavi problemima koji su riješivi, izazovima svakodnevnog života , stresu, depresiji, ovisnostima, psihičkim bolestima u cjelini i nastojanjima da se o tome govori bez stigme i predrasuda, na ljudski način jer svakom čovjeku je potrebno porazgovarati u povjerenju, s prijateljem, sa stručnom osobom.. Važno je naći način jer problemi su riješivi.

O aktivnostima bolnice na kraju grada i koja je sastavni dio identiteta grada Popovače razgovaralo se na stručan, ali ujedno i pristupačan način.

Bilo je tu i anegdota, a uslijedio je i poziv za slijedeća predavanja što su članovi tima ustanove prof Matic i sestra Marija Majnarić doživjele kao znak pozitivne povratne informacije da i u nastavku kolege iz ustanove povremeno posjete knjižnicu i građane okupe uz slične teme.

O detaljima rada i aktivnostima Dnevne bolnice za alkoholizam i druge ovisnosti Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača, prisutni su mogli čitati na plakatu i letcima dnevne bolnice koji su im podijeljeni tom prilikom, kao i na web stranici ustanove na linku: https://npbp.hr/organizacija/dnevna-bolnica

"Ne" stigmi i "da" našoj bolnici bez ograde.