SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE

SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE

Svjetski dan fizikalne terapije i fizioterapeuta obilježava se od 1951. godine u više od sto zemalja svijeta. Cilj je promocija fizioterapeutske struke i podizanje svijesti o djelotvornosti i uspjehu fizioterapeuta u prevenciji i liječenju različitih oboljenja.

U sklopu Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača djeluje Poliklinika za fizikalnu terapiju.
Stručnost djelatnika Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača je prepoznata i od strane veleučilišta i visokih škola te djelujemo i kao nastavna baza. Od 2019. godine na Poliklinici se provodi Klinička praksa za studente preddiplomskog stručnog studija – smjera fizioterapije Visoke škole Ivanić – Grad.
Povodom Svjetskog dana fizikalne terapije, Mark Tomaj, mag.physioth., pročelnik studija Fizioterapije Visoke škole Ivanić - Grad održao je predavanje na temu "Tjelesnom aktivnošću do zdravlja". U suradnji sa djelatnicima Poliklinike za fizikalnu terapiju demonstrirane su fizioterapijske vježbe i tretmani.
Predavanju su nazočili: ravnateljica prim. Marina Kovač, dr. med., doc.dr.sc. Mile Marinčić – dekan Visoke Škole Ivanić – Grad, Danijela Šaka – predsjednica Društva oboljelih od multiple skleroze, članovi Udruge umirovljenika grada Popovača i Društva oboljelih od multiple skleroze Sisačko – moslavačke županije kao i djelatnici naše ustanove.