Služba za radno okupacijsku terapiju i rehabilitaciju

Voditelj službe: Matej Josić, bacc.therap.occup.
Kontakt podaci:
Kontakt broj: 044/569-247
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Služba djeluje sa ciljem oporavka i osnaživanja pacijenata koji su hospitalizirani u Bolnici. Kroz Službu se provodi niz okupacijskih i psihosocijalnih postupaka (aktivnosti) kroz koje se razvijaju vještine potrebne za samostalno i kvalitetno funkiconiranje pacijenta po otpustu iz Bolnice.
Služba djeluje kroz tri jedinice (radionica za forenzičke odjele, radionica za ženske odjele i radionica za muške odjele) gdje se primjenjuju aktivnosti prilagođene potrebama pacijenata. Djelovanje je organizirano od strane radnih terapeuta, socijalnog pedagoga i stručnih suradnika.
Aktivnosti se provode kroz kreativne radionice, sportske sadržaje, socioterapijske grupe te djelovanjem kroz Dnevnu bolnicu. U kreativnim radionicama (s tkaninom, glinom te kroz pirografiju i likovni izričaj) pacijenti izrađuju razne rukotvorine koje se kroz prigodne promotivne izložbe prezentiraju zajednici. Služba organizira razna sportska druženja te terapijske izlete sa svrhom osnaživanja i druženja pacijenata (socijalizacija). Socioterapijske grupe se provode sa svrhom suppota i oporavka pacijenta. U Dnevnoj bolnici provodi se kreativna terapija gdje se usvajaju nove vještine i znanja. Služba brine o Klubu bolesnika koji svakodnevno pacijentima nudi posudba knjiga, razne društvene igre i slično. U suradnji s raznim kulturnim udrugama (kulturno umjetnička društva, pjevačaka društva, glazbeni sastavi) i odgojno-obrazovnim ustanovama (osnovne i srednje škole) organiziramo prigodne glazbeno -dramske programe za pacijente. Djelatnici Službe kontinuirano se usavršavaju kako bi se djelovanje Službe unaprijeđivalo.


 

   NOVOSTI