Služba za socijalni rad

Voditelj službe: Lidija Koletićuniv. spec. act. soc. (Odjel za psihoterapiju s dnevnom bolnicom, IA, VII, VIIIB)
Socijalni radnici:
Gordana Poljak
, mag.act.soc. (Odjeli: IB, VIIIA, IX)
Tanja Grabovac Šljubura, mag.act.soc. (Odjeli: IIA, IIB, V, VI)
Marko Pongrac, mag. soc. rada (FORENZIKA - Odjeli: IIIA, IIIB, IIIC, IIID, IIIE)

Djelovanje socijalne službe usmjereno je na na stručno, kvalitetno i ažurno rješavanje socijalne problematike pacijenata. Kao stručni suradnici, ovisno o potrebama pacijenta tijekom liječenja i timskog rada, djelujemo u jednokratnom i hitnom angažmanu u svrhu zaštite njegovog određenog interesa i prava do planiranja terapijskih postupaka i otpusta sto uključuje širok raspon različitih socijalnih i pravnih intervencija.
Temeljni djelokrug našeg rada odnosi se na prikupljanje i vođenje socijalne dokumentacije koja je sastavni dio povijesti bolesti, upoznavanje pacijenta sa njegovim pravima sukladno zakonskim regulativama, individualan razgovor sa pacijentom, uključenost u socioterapijsku grupu, obiteljsku terapiju, rad dnevne bolnice, ostvarivanje osobne dokumentacije, zdravstvene, socijalne, obiteljsko pravne, pravno imovinske i mirovinske zaštite, organizirano adekvatno zbrinjavanje po otpustu.
Najuže surađujemo sa Centrima za socijalnu skrb glede ostvarivanja svih potreba iz sustava socijalne skrbi, Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, MUP-om, zatim sudovima, općinama, školama, poslodavcima, veleposlanstvima, regionalnim uredima za prognanike i izbjeglice, nadležnim liječnicima, udomiteljskim obiteljima, domovima socijalne skrbi i nositeljima podržanog stanovanja, zavodima za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, tijelima državne uprave, te ostalim institucijama i uredima nadležnima za određenu potrebu i zaštitu pacijenta. Aktivno sudjelujemo u pronalaženju i realizaciji organiziranog smještaja. Pri realizaciji smještaja u udomiteljsku obitelj upoznajemo udomitelja s pacijentom, njegovim navikama, sklonostima i potrebama.

U timskom radu nastojimo podići kvalitetu boravka pacijenta u bolnici i osigurati što kvalitetniju rehabilitaciju i resocijalizaciju radi primjerene društvene reintegracije.

Kontakt:

Lidija Koletić, univ. spec. act. soc. 044/569-287
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gordana Poljak, mag. act. soc.: 044/569- 278
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tanja Grabovac Šljubura, mag. act. soc.: 044/569-294
Email:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marko Pongrac, mag. soc. rada  044/569-289
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.