Služba za psihodijagnostiku i psihološko liječenje

Kontakt podaci:
Telefon: 044/569-307
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Psiholozi zaposleni u Neuropsihijatrijskoj Bolnici Dr. Ivan Barbot organizirani su u Službu za psihodijagnostiku i psihološko liječenje koja sada ima devet psihologa. Prvi psiholog u Bolnicu dolazi davne 1961. godine (prof. Vera Bahun). Nakon ustroja Psihološke komore i donošenja Zakona o psihološkoj djelatnosti, u Bolnici psiholozi obavljaju svoj pripravnički staž. Psiholozi Bolnice su mentori studentske prakse studentima psihologije Sveučilišta u Zagrebu: Filozofskog fakulteta, Fakulteta hrvatskih studija i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, te Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Također, suradnici su u izvođenju nastave na diplomskom studiju psihologije i poslijediplomskom specijalističkom studiju kliničke psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu, te na stručnom studiju fizioterapije i sestrinstva Veleučilišta Ivanić - Grad.

Dio psihologa ima psihoterapijsku naobrazbu ili su u tijeku edukacije iz neke od psihoterapijskih tehnika. Djelatnost psihologa u Bolnici uključuje: psihodijagnostičku obradu (uključujući i diferencijalnu te neurokognitivnu obradu), individualnu i grupnu psihoterapiju (kognitivno-bihevioralnu, sistemsku obiteljsku i realitetnu terapiju), psihoedukativne radionice, savjetovanje i podršku, vještačenja u kaznenom i građanskom pravu, znanstveno-istraživački rad i edukaciju. Služba ima dva doktoranda, doktora i magistra znanosti te tri stalna sudska vještaka.

Kao dio multidisciplinarnog tima sudjelujemo u unapređenju psihološke i psihosocijalne pomoći i podrške kod osoba sa zdravstvenim teškoćama i obiteljima.

Korisnici dolaze u kontakt sa Službom za psihodijagnostiku i psihološko liječenje preko zatvorenih i otvorenih sistema upućivanja. Upućuju ih bolnički liječnici, specijalisti i liječnici opće prakse.

Psihološku podršku palijativnim pacijentima i obiteljima pruža Greta Znika, klinički psiholog a za sve informacije korisnici se mogu obratiti na telefon: 044/569-316, PON-PET od 12:00 do 14:00 sati i na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Radno vrijeme ambulanti:

PON, UTO, ČET, PET: 07:30-15:30h

SRIJEDA: 07:30-19:00h

Voditeljica Službe za psihodijagnostiku i psihološko liječenje: dr. sc. Ana Pavelić Tremac, klinički psiholog, stalni sudski vještak