SASTANAK MEĐURESORNE SURADNJE I KOORDINACIJE U PODRUČJU SPREČAVANJA NASILJA I DRUGIH UGROŽAVAJUĆIH PONAŠANJA NA LOKALNOJ RAZINI

SASTANAK MEĐURESORNE SURADNJE I KOORDINACIJE U PODRUČJU SPREČAVANJA NASILJA I DRUGIH UGROŽAVAJUĆIH PONAŠANJA NA LOKALNOJ RAZINI

NEUROPSIHIJATRIJSKA BOLNICA DR. IVAN BARBOT POPOVAČA bila je domaćin radnog sastanka Međuresorne suradnje i koordinacije u području sprečavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini u organizaciji Postaje granične policije Novska s ispostavom Jasenovac koji je održan 22. rujna 2023. godine.

Na sastanku su razmijenjena saznanja o rizičnim, opasnim, dugotrajnim, složenim i specifičnim okolnostima te stanjima koja mogu dovesti do ugrožavanja života, sigurnosti, zdravlja i dobrobiti građana, posebno rizičnih situacija prijetnji, nasilja u obitelji i kaznenopravne zaštite djece te ranjivih skupina, ali i službenih osoba koje zbog obavljanja službenih zadaća mogu biti potencijalne žrtve napada osoba koje su nezadovoljne ishodima službenih postupanja u konkretnim predmetima koordinacije.

Sastanku su nazočili Načelnik Postaje granične policije Novska s ispostavom Jasenovac Jure Klišanin sa suradnicima, ravnatelj Katoličke osnovne škole Novska vlč. Krunoslav Juraković, ravnateljica Osnovne škole Josip Kozarac Lipovljani Mirjana Faltis, ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović, v.d. voditeljica Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb, Ispostava Novska Martina Antolković Hršak, a ispred Bolnice ravnateljica prim. Marina Kovač, dr.med. i Davor Augustin.