Sadašnjost

Danas Bolnica zauzima značajno mjesto u sustavu zdravstvene zaštite Republike Hrvatske. Iako ima status županijske bolnice zbrinjava bolesnike širokog područja – od ruba zagrebačkog prstena do istočne granice Hrvatske, ali i iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. U Zavodu za forenzičku psihijatriju liječe se forenzični bolesnici iz cijele Hrvatske.

Bolnica raspolaže kapacitetima od 631 kreveta, od čega se 44 odnosi na akutnu, 379 kroničnu, 200 forenzičnu i 8 na palijativnu djelatnost. Dnevna bolnica raspolaže s ukupno 60 stolica. Stručno medicinski rad odvija se u okviru bolničkih odjela za akutnu i subakutnu psihijatriju, forenzičku psihijatriju, gerontopsihijatriju, palijativu, dnevne bolnice, ambulante, internističko - neurološku dijagnostiku, radno okupacijsku i ostale djelatnosti.

U Bolnici je zaposleno preko 600 djelatnika. U širokom rasponu stečene izobrazbe, od liječnika pripravnika do specijalista i subspecijalista, primariusa, magistara i doktora znanosti, profesora, sudjeluje i značajan broj stručnih suradnika kao što su psiholozi, defektolozi, socijalni radnici, radni terapeuti, farmaceuti, biokemičari, medicinske sestre srednje stručne spreme, prvostupnici sestrinstva, diplomirane medicinske sestre i tehničari, magistri sestrinstva te ostalih profila djelatnika nužnih za funkcioniranje ovog velikog i zahtjevnog sustava.