Centralni prijem pacijenata
Odjel za biologijsku psihijatriju i Odjel za psihosomatsko liječenje
Zavod za forenzičku psihijatriju
Dnevna bolnica
Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom
Detalji iz bolnice
Socioterapijski klub

Poziv na radionicu „OSNOVE PLANIRANJA OBROKA ZA OSOBE OBOLJELE OD ŠEĆERNE BOLESTI I ČLANOVE NJIHOVE OBITELJI“ 14.11.2019. godine u restoranu bolnice

Poziv na radionicu „OSNOVE PLANIRANJA OBROKA  ZA OSOBE OBOLJELE OD ŠEĆERNE BOLESTI I ČLANOVE NJIHOVE OBITELJI“ 14.11.2019. godine u restoranu bolnice

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenog jedanaestu godinu zaredom, sukladno preporuci Međunarodne dijabetičke federacije. Tema obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti za 2018. i 2019. godinu je „Obitelj i šećerna bolest”. Cilj kampanje je podizanje svijesti o utjecaju šećerne bolesti na obitelj oboljele osobe, promicanje edukacije obitelji i oboljelih, prevencija i važnost uloge obitelji u skrbi i liječenju za oboljele.

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti dana 14.11.2019. za osobe oboljele od šećerne bolesti i članove njihove obitelji u prostoru restorana Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot” Popovača održat će se edukativna radionica „Osnove planiranja obroka” s početkom u 15 sati.

 

Cilj radionice je prikazati kako smjernice koje se temelje na znanstvenim spoznajama pretočiti u svakodnevnu praksu, tj. prikazati količinu i ritam energijskog unosa tijekom dana. Usvajanje zdravih prehrambenih navika te unos namirnica u prikladnim količinama serviranja mogu odgoditi ili prevenirati komplikacije šećerne bolesti. Studije dokazuju da pravilna dijetoterapija može smanjiti razine HbA1c za 1-2 %.

 Promjena prehrambenih navika i stila života djelotvoran je i siguran način za poboljšanje regulacije glikemije.

 

PDF prilog radionica

 

posjete

eliste čekanja

radno vrijeme ambulanti

ankete

posudionica

pristup informacijama

udruga bolesnika