Održane sportske igre za bolesnike

Dana 6.06.2013.godine u Bolnici "Dr. Ivan Barbot" Popovača su tradicionalno održane sportske igre za bolesnike sa svih odjela.

Natjecanje je počelo okupljanjem ekipa u 9 sati i potrajalo do 12 sati kada je izvršeno proglašenje pobjednika. Natjecanja su bila iz grupnih i pojedinačnih disciplina. Dio se odvijao na otvorenom prostoru (nogomet, potezanje užeta, pikado i viseća kuglana), a dio u sportskoj dvorani forenzičkih odjela, te u klubu bolesnika. Podijeljeni su pehari za ekipne pobjednike u nogometu, odbojci i potezanju užeta, te medalje za pojedinačno osvojena prva 3 mjesta u pikadu (muški i ženski), visećoj kuglani (muški i ženski) te šahu i stolnom tenisu. U igrama je sudjelovalo 200-tinjak bolesnika, a tu je naravno bila i brojna publika koja je navijala za svoje ekipe uz podršku djelatnika Bolnice. Nakon proglašenja pobjednika odigrana je i revijalna odbojkaška utakmica između osoblja radne terapije i bolesnika sa Odjela za neuroze i granična stanja. Sve se odvijalo u dobrom raspoloženju uz muziku, sok, kavu i zakusku.

Još jednom se pokazalo da su sport i sportska takmičenja neizostavni dio rehabilitacije naših bolesnika te njihovom liječenju daju svoj doprinos, naročito u dijelu jačanja socijalnih uloga.