Održan božićni program za bolesnike Neuropsihijatrijske bolnice

Povodom Božićnih i novogodišnjih blagdana Udruga za rehabilitaciju i resocijalizaciju duševnih bolesnika pri NPB „Dr. Ivan Barbot" Popovača izložila je prigodne radove bolesnika izrađene u Službi za radno-okupacijsku terapiju u bolnici Popovača, a ukrašeni su bolnički odjeli, vanjski krug bolnice.
17.12.2013. je organizirana božićna priredba u suradnji sa Osnovnom školom Ivaničko-Graberje koja se tradicionalno održava još od 1995. godine. Učenici su u pratnji svojih nastavnika donijeli prigodne božićne čestitke i darove (kolače, kekse, mandarine) koje su kupili za naše bolesnike prihodom od prodaje vlastito izrađenih čestitki i malih božićnih ukrasa. Nakon priredbe učenici su našim bolesnicima (kojih je bilo oko dvijestotinjak) podijelili poklone.
I ove su godine u programu učestvovali i naši bolesnici, članovi dramsko-literarne i muzičke sekcije koja je organizirana unutar Službe za radno okupacijsku terapiju. Izveli su niz recitacija, te dva kratka igrokaza i otpjevali " Božić dolazi".
Sa željom da se za bolesnike organizira još prigodnih sadržaja, 20.12.2013. godine program su izveli i učenici Osnovne škole Popovača i pjevački zbor "Dunje" iz Kutine. Da ugođaj bude potpun pobrinuli su se djelatnici naše kuhinje koji su za bolesnike i goste pripremili razne kolače.
Na ovakav način želimo humanizirati odnos zajednice prema duševnom bolesniku, a svim bolesnicima na liječenju u Neuropsihijatrijskoj bolnici "Dr. Ivan Barbot" oplemeniti boravak u bolnici i zaželjeti im čestit Božić i sretnu Novu 2014. godinu.