ODRŽANA HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA POD MOTOM „VJERUJ U SEBE I SVOJE SNOVE I SVAKI DAN ĆE TI BITI POSEBAN“

Dana 18. prosinca 2017. godine u prostoru Doma kulture u Popovači održana je druga po redu humanitarna aukcija slika u organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk" Popovača.
Pozdravljajući sudionike i uzvanike okupljene na gala aukciji ravnateljica Bolnice prim. Marina Kovač, dr. med. naglasila je kako su svoj obol ovoj humanoj namjeri dali brojni likovni umjetnici iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su 23. rujna ove godine u prostoru parka Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača na 4. likovnoj koloniji šrokogrudno podarili jedan dan svoga života stvarajući likovna djela s namjerom da pomognu poboljšanju uvjeta zbrinjavanja palijativnih bolesnika u našoj Bolnici. Večeras je ponuđeno 40 od ukupno 109 nastalih likovnih radova.
Prim. Kovač zahvalila je PULS-u „Moslavački štrk“ na suradnji i snažnoj podršci koju nam pružaju na sada već tradicionalnim zajedničkim kulturnim manifestacijama kao i svim okupljenima koji nas podržavaju u plemenitoj misiji brige za naše bolesnike.
Program je obogaćen glazbenim izvedbom Pavla Anića, finaliste showa Supertalent 2017., KUD-a Šartovac iz Šartovca. kao i izložbom radova naših bolesnika izrađenih kroz radnookupacijske aktivnosti unutar Odjela za radno okupacijsku terapiju i rehabilitaciju.
Prodajom slika na aukciji prikupljeno je 72.200,00 kuna koji će se namijeniti poboljšanju uvjeta zbrinjavanja palijativnih bolesnika u našoj Bolnici.
Zahvaljujem svim sudionicima likovne kolonije „Vjeruj u sebe i svoje snove i svaki dan će ti biti poseban“ održane u rujnu 2017. godine, svim sudionicima i drugim gostima koji su nazočili humanitarnoj aukciji, a posebno onima koji su kupili slike i dali svoj doprinos plemenitoj svrsi poboljšanja uvjeta rada u našoj ustanovi.