36. SUSRETI VATROGASACA VATROGASNE ZAJEDNICE ZDRAVSTVA HRVATSKE

36. SUSRETI VATROGASACA VATROGASNE ZAJEDNICE ZDRAVSTVA HRVATSKE

11. lipnja održani su 36. susreti vatrogasaca Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske čiji je ponosni član i naša ustanova.

Susret je održan u Specijalnoj bolnici Krapinske toplice čiji DVD ove godine slavi 60. godišnjicu od osnutka. Nakon svečanog otvorenja susreta, pripadnici DVD-a Krapinske Toplice, Čret i Mala Erpenja izveli su javno pokazno-edukativnu vježbu izvlačenja unesrećene osobe iz osobnog automobila te gašenje istoga.

U sklopu susreta, gdje smo sudjelovali sa 20 članova, održano je natjecanje u 4 discipline u ženskoj i muškoj kategoriji. Discipline su bile hidrant vježba – rušenje meta s dva mlaza, opremanje vatrogasaca s osobnom opremom, motanje „C“ i „B“ cijevi te pikado. Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima u obje kategorije. U ženskoj konkurenciji uvjerljivo su osvojena prva mjesta u hidrant vježbi i pikadu te treća mjesta u disciplini „opremanje“ vatrogasaca i motanje „C“ cijevi.

U muškoj konkurenciji osvojena su prva mjesta u pikadu i motanju „B“ cijevi, drugo mjesto u hidrant vježbi te treće mjesto u „opremanju“ vatrogasaca.

U sveukupnom poretku u ženskoj konkurenciji zauzeli smo drugo mjesto te u muškoj konkurenciji prvo mjesto te samim time zasluženo osvojili i prijelazni pehar.

Moramo posebno istaknuti, pored svih nagrada i priznanja, Vatrogasna zajednica zdravstva Hrvatske dodijelila je povodom 20. obljetnice postojanja, plaketu gdinu Branku Kosar, našem dugogodišnjem članu, za posebne zasluge u vatrogastvu zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj.

DVD Specijalna bolnica Krapinske Toplice povodom 60. obljetnice dodijelila je DVD-u Bolnice Popovača priznanje za poseban doprinos u razvoju vatrogastva i zaštite od požara.

U sklopu 36. susreta održana je i svečana sjednica VZZH gdje je i službeno potvrđeno kako je DVD Bolnica Popovača domaćin 37. susreta vatrogasaca u zdravstvu 2023. godine na što smo izrazito ponosni.