POSJET ŽUPANA SMŽ, IVANA CELJAKA I SURADNIKA NPB POPOVAČA – 27.11.2023.

POSJET ŽUPANA SMŽ, IVANA CELJAKA I SURADNIKA NPB POPOVAČA – 27.11.2023.

Sisačko -moslavački župan, Ivan Celjak, mag. iur. u pratnji dožupana, Mihaela Jurića, dipl. ing. i pročelnice, Sanje Mioković, mag. polit. posjetio je Neuropsihijatrijsku bolnicu dr. Ivan Barbot Popovača uz nazočnost ravnateljice, prim. Marina Kovač, dr. med., predsjednika Županijske skupštine, ujedno i člana Upravnog vijeća bolnice, Mate Fofića, predsjednika Upravnog vijeća bolnice, Danijela Sučije i članova Upravnog vijeća bolnice: Zvonimira Bubala, dr. Željka Hrabara i Jasmine Kovačević te gradonačelnika Grada Popovače, Josipa Miškovića.

Posjetili su Polikliniku za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, Polikliniku za internističku dijagnostiku i liječenje, Polikliniku za neurologiju, Polikliniku za dječju i adolescentnu psihijatriju, Polikliniku za psihijatriju, Dnevnu bolnicu za psihijatriju i Dnevnu bolnicu za osobe s pretilošću.

Nakon obilaska uslijedio je radni sastanak s zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima bolnice koji su iz drugih županija sporazumno došli raditi u našu bolnicu. Prema podacima u bolnicu je tijekom 2022. i 2023. svoj profesionalni put započelo 46 novih djelatnika. Sukladno tome važno je naglasiti obostrano zadovoljstvo za prepoznavanjem naše bolnice mjestom u kojem će se i pacijentima i djelatnicima pružiti kvalitetne mogućnosti pružanja zdravstvene usluge, kao i profesionalnog napretka.

Župan Ivan Celjak istaknuo je:

„Danas smo obišli polikliničke službe i dnevne bolnice Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača, razgovarali s medicinskim i nemedicinskim osobljem te korisnicima zdravstvenih usluga. Osim ulaganja u infrastrukturu, osobito je važno ulaganje u medicinsko i nemedicinsko osoblje i drago mi je što sam od zaposlenika danas čuo, osobito od onih koji su došli u posljednje 2 godine, kako im je izvrsno u našoj bolnici i kako ona postaje poželjno mjesto za rad, nastavak njihove profesionalne karijere, ali i osobni razvoj. To je znak da smo i mi kao osnivač na dobrom putu kada govorimo o razvoju županijskog zdravstvenog sustava i da je to put koji ćemo slijediti i dalje. Imamo cilj privući što više kvalitetnog medicinskog i nemedicinskog osoblja u zdravstveni sustav i ono što nas očekuje u budućnosti, osim ove infrastrukturne gradnje, jesu novi sadržaji i oprema.“

„Da bi pružili adekvatnu zdravstvenu skrb, potrebno je imati i stručnjake“ istaknula je ravnateljica bolnice Marina Kovač, koja je uspjela animirati zdravstvene djelatnike da prepoznaju ovu bolnicu kao mjesto značajnog zdravstvenog napretka i kao ustanovu koja će im pružiti kvalitetne mogućnosti u profesionalnom razvoju, što će na koncu i pacijentima osigurati zdravstvenu uslugu na najvišoj razini."

Prilikom posjeta razgovaralo se i o novim aktivnostima i projektima Sisačko-moslavačke županije u okviru NPB dr. Ivan Barbot Popovača. Naglasak se stavio na skorašnji početak radova na objektima u Ravniku, gdje će se u suradnji s Ministarstvom zdravstva ustrojiti Odjel za dječju i adolescentnu psihijatriju stacionarnog tipa. Navedeni projekt je od nacionalnog značaja. Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 5.5 milijuna eura.

Planirana je dogradnja 2 postojeća objekta i izgradnja nove zgrade poliklinike i dnevne bolnice, sportske dvorane, vanjskog igrališta i uređenje okoliša s parkingom i ostalim potrebnim sadržajima.